Ondertussen in Casablanca

07-02-2017, 15:57

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Lara Maassen stuurt je deze week naar het theater in Arnhem.

Eerlijk is eerlijk, normaal moedigen we je aan om in Nijmegen te blijven, maar voor één keer kan het geen kwaad om buiten de stadsgrenzen te gaan kijken. Naar Oostpool, om precies te zijn.

De Arnhemse theatergroep toert namelijk genoeg door Nederland, maar heeft ook zijn eigen plek (‘Huis Oostpool’) in Arnhem. En daar mag je, op vertoon van je studentenpas, voor maar 7,50 euro naar het theater. Dus heb je al sinds je tiende geen toneelstuk meer gezien? Dit is je kans. Stufi al bijna erdoorheen? Geen excuus. Zin in een originele date? Ga ervoor.

Op dit moment kun je onder andere naar de — door de pers alom geprezen — Ondertussen in Casablanca. De voorstelling vertelt het verhaal van een journaliste die een wereldberoemd acteursechtpaar interviewt. Grappige en pijnlijke anekdotes uit de theaterwereld worden afgewisseld met beweeglijke scènes over de wereld daarbuiten. Want zo veilig als het binnen de vier muren van de zaal is, zo erg staan Lesbos, Aleppo en Antarctica in brand.

Ondertussen in Casablanca speelt tot en met zaterdag iedere avond in Huis Oostpool. Kaarten kosten 7,50 euro voor studenten (en 10 euro voor niet-studenten). Als je toch liever in Nijmegen wilt blijven, kun je ook On the Road gaan bekijken. Dat is een andere voorstelling van Oostpools – later deze maand in Lux.

Geef een reactie