Online escape room

28 apr 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe coronaweek tipt Robin Oosthout de online escape room ‘The Black Hawk’.

Gezien de omstandigheden zou het je zomaar kunnen zijn ontgaan, maar deze week is het meivakantie. Een moment waarop je normaal gesproken de tijd had om met vrienden of familie wat leuks te gaan doen. Maar we zitten nog wel even thuis. Dat betekent echter niet dat je je uitje hoeft af te zeggen. Project Escape heeft namelijk een online escape room in het leven geroepen!

De escape room ‘The Black Hawk’ is een spel dat je samen met twee tot zes vrienden op afstand in je luie stoel kan spelen. Je speelt het spel via WhatsApp. In een groepsapp met de escape room krijg je de opdrachten. Om deze tot een goed einde te brengen, moet je inloggen op geheime websites, sociale media afspeuren en je telefoon op verschillende manieren gebruiken. Via Skype, Zoom of Houseparty kun je ondertussen overleggen met je teamgenoten en informatie delen.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2198. Een profeet is aan de macht gekomen die de hel op aarde heeft losgelaten. Je moet een gebeurtenis uit het heden tegenhouden om te voorkomen dat het jaar 2198 er echt zo uit gaat zien. Een geheim agent heeft daarbij jullie hulp nodig. Je moet hem begeleiden door hem de goede informatie te geven die je haalt uit de opdrachten. Als je deze gebeurtenis in het nu tegenhoudt, red je de toekomst van het onheil.

Bij het spel krijg je, net als bij een echte escape room, begeleiding, mocht je ergens vastlopen. Met de geheim agent kun je praten in de groepsapp. Je reserveert bij Project Escape een tijd wanneer je de Escape Room wil spelen. Daarna heb je een uur om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Als dat lukt, heb je de escape room succesvol uitgespeeld. Het ideale aantal om te spelen is twee tot zes personen, maar het is mogelijk om met wel honderd spelers tegelijk te spelen. Het enige dat je nodig hebt, is een werkende internetverbinding en minimaal één persoon die toegang heeft tot Facebook en Instagram.

Door deze escape room te spelen, steun je ook een lokale ondernemer. Project Escape heeft namelijk escape rooms in Nijmegen en Wijchen. Hun escape room is al eens uitgeroepen tot de nummer vier van Nederland, en de nummer 24 van de wereld. Gegarandeerd plezier, dus.

De online escape room kost 35 euro per groep. Reserveren kan hier.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!