Online games met vrienden

30 mrt 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga apps en spelletjes om de lockdown online te doorbreken.

We zitten alweer in de derde quarantaineweek. Inmiddels heb je Netflix wel zo’n beetje uitgespeeld, alle games uit de appstore gedownload en weer verwijderd en van het voortdurende coronanieuws word je ook maar depressief. Tijd om weer eens een voet buiten de virtuele deur te zetten en af te spreken met vrienden! Maar hoe eigenlijk? Vier tips op een rij voor gezelligheid op afstand.

Houseparty

Als relatieve nieuwkomer in de wereld van videogesprekken was Houseparty bij sommige studenten al bekend. Maar met nog weken aan ‘social distancing’ in het vooruitzicht schiet deze app naar de top van de stores. Wat Houseparty uniek maakt is dat je geen uitnodiging voor een gesprek hoeft te versturen, of hoeft te bellen zoals met Skype of Whatsapp. Wanneer jij in een gesprek bent kan iedereen zo deelnemen. Er zijn zelfs groepsspelletjes beschikbaar zoals een soort Pictionary en een quiz.

Discord

Ervaren gamers kennen deze app waarschijnlijk al langer. Discord is een online chatroom waarin je gemakkelijk met elkaar kan praten en gamen tegelijk. Spreek met elkaar af en start vervolgens een spel. Je kan ook videobellen en je eigen scherm livestreamen naar andere mensen in de groep. Handig voor als je snel wil communiceren!

Online spelletjes

Naast deze apps bestaan er ook een hoop snelle online games. Op Skribbl.io krijg je om de beurt een naam of woord, die je vervolgens met een tekening moet zien uit te leggen aan je medespelers. Wie het snelst raadt krijgt de meeste punten. Of speel een soort Snake tegen elkaar op Curvefever. Via Playingcards.io kan je allerlei kaartspelletjes en bordspellen spelen. Of installeer Wordfeud weer eens voor een potje online scrabble.

Upbeatles pubquiz

De mannen van Upbeatles zijn fervente pubquizmakers. Van feestjes tot kroegen en bedrijfsuitjes, ze hebben jarenlange ervaring. Nu vrijwel alle sociale evenementen zijn afgelast ligt ook hun werk op zijn gat. Daarom streamen ze al een tijdje elke paar dagen een gratis online pubquiz! Via een livestream op YouTube worden vragen afgevuurd, die je kan beantwoorden op Google Forms. Dus spreek snel af met je slimste vrienden en check Facebook of de Upbeatles website voor de datum van de volgende quiz.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!