Op vakantie in het MuZIEum

03 jul 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Thijs van Beusekom tipt op vakantie gaan in het MuZIEum.

Toe aan een vakantie, maar nog niks op de rol staan? Je hoeft heus niet ver te reizen om exotische oorden te bereiken. Vanaf 7 juli kun je weer op vakantie in het MuZIEum. De bestemming blijft nog een verrassing, dat mag je zelf uitvinden door te voelen, ruiken, proeven en horen. Je ogen bieden in elk geval weinig houvast in het MuZIEum, waar het aardedonker is. Je gaat namelijk blind op vakantie.

Het MuZIEum is een ervaringsmuseum midden in het centrum van Nijmegen. Belangrijkste speerpunt van de organisatie is het vergroten van kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking. Daartoe werken ze veel samen met blinden en slechtzienden. Inmiddels zijn er bij het MuZIEum 38 mensen met een visuele beperking werkzaam. Met één van hen kun je dus op vakantie. De museumgids loodst je door de inhoud van je koffer, helpt bij het opzetten van je tent en het oppompen van je luchtbed. Het zeebriesje en de warmte van de zon helpen je alvast om in de vakantiestemming te komen.

Ook zonder zicht is het genieten geblazen op vakantie, al zal het vooral in het begin even wennen zijn. We gebruiken onze ogen immers voor vrijwel alles. Niet alleen voor het bepalen van je locatie, het lezen van een boek of het ontwijken van een fietser, maar ook voor non-verbale communicatie als gezichtsuitdrukkingen en handgebaren. Op vakantie gaan zonder zicht is dan ook een uitdaging, en in het MuZIEum kun je dat ervaren.

Je kunt vanaf 7 juli tot en met 2 september op vakantie in het MuZIEum. Verder kun je andere donkerbelevingen boeken of op expeditie door de stad. Meer informatie vind je op hun site.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands