Open Dag De Vasim

09 apr 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Thijs van Beusekom de open dag van Cultuurspinnerij de Vasim.

Voor wie De Vasim nog niet kent of de Cultuurspinnerij wat beter wil leren kennen is er aanstaande zondag een open dag. Op deze dag kun je onder andere meedoen aan de Vasim-spelen, een fitnesscircuit doen, jongleren, een portretfoto laten maken of gewoon op het terras gaan zitten en iets drinken of eten.

Cultuurspinnerij De Vasim is een culturele broedplaats van liefst 9.000 m2, met ateliers, werkplaatsen, kantoren en opslagruimte voor kunstenaars en culturele organisaties en een grote evenementenhal. Sinds 2002 huizen ruim veertig kunstenaars en culturele bedrijven in De Vasim. De Nijmeegse hotspot is gevestigd in de fabriekshal van voormalig kunstzijdespinnerij NYMA, een bijzondere plek gelegen in de schaduw van stadsbrug De Oversteek met een Berlijneske uitstraling.

Tijdens de open dag op zondag 14 april zetten alle Vasimmers hun ateliers open en staat het je vrij om overal binnen te gluren. Daarnaast is er live muziek, acrobatiek, graffiti, een Wall of Death, een expositie, een zeefdrukkeuken en een water-wandeling. Niet geheel onbelangrijk: er is een bar en er zijn foodtrucks voor de hongerige student. Ook is er een NYMA-lounge, waar je alles te weten komt over de laatste ontwikkelingen in het NYMA-kwartier (dat over een paar jaar waarschijnlijk de nieuwe chillplek van veel studenten zal zijn!).

De open dag van De Vasim vindt plaats op zondag 14 april van 13.00 tot 19.00 uur. Toegang is gratis, dus je kunt iets meer van je zuurverdiende geld uitgeven aan een drankje en hapje.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands