Paddington 2

05-12-2017

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week een popcorntip van Lara Maassen: de film Paddington 2.

Kijk, normaal proberen we hier allerlei uitzonderlijke tips neer te schrijven. Een festival, een voorstelling, een verborgen plekje in Nijmegen. Maar laten we eerlijk zijn: met deze korte donkere dagen heb je al moeite met überhaupt je bed uitkomen en zit je al hélemaal niet te wachten op die edgy dansgroep-slash-filosofisch-discussie-moment in de avond. Je wilt iets gezelligs, iets leuks, iets makkelijks. Iets om je dag vrolijk mee af te sluiten.

De tip van deze week is daarom simpel. Ga naar de gezelligste film van het jaar: Paddington 2.

Even ter herinnering: Paddington 1, die in 2014 uitkwam, vertelt het verhaal van een Peruaanse beer (hét Britse beertje uit de gelijknamige boeken) met een marmeladeverslaving die in Londen belandt. Daar gaat hij op zoek naar een nieuw thuis — met de nodige struggles, natuurlijk. Een gezellige, typisch Britse film met een stiekeme pro-immigrantenboodschap. Uitgebracht door dezelfde producer als Harry Potter, en geregisseerd door Paul King, die het perfecte familiegevoel weet te bewaren.

Met sequels van zulke succesvolle films is het altijd maar afwachten of ze even goed uitpakken. Paddington 2 is gelukkig een bewijs dat het wél goed kan: de film, die al een tijdje te zien is in Engeland, werd lovend ontvangen door de pers. Van de The Guardian kreeg ‘ie zelfs vijf sterren.

Het verhaal blijft simpel: Paddington wil een speciaal pop up-boek kopen voor zijn tante die honderd wordt, maar heeft geen geld. Terwijl hij verschillende baantjes neemt om geld bij te verdienen, wordt het boek gestolen (door Hugh Grant, nota bene) en raakt Paddington in de problemen. Een klopjacht op het boek bepaalt de rest van de film. Simpel, maar bijzonder goed uitgevoerd — en daar gaat het om.

Kortom: sleur je huisgenootjes het huis uit, neem je nieuwste tinderdate mee, of ga gewoon in je eentje als je het ook allemaal niet meer weet op pakjesavond. Popcorn in de hand, chocomel erbij, klaar.

Paddington 2 draait vanaf deze week in LUX, Vue en CineMec. Zie de websites voor alle data en prijzen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands