Popronde 2017

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week een tip van Thijs van Beusekom: de Popronde, het podium voor aanstormend muziektalent.

Deze tip is vooral voor de onoplettende Nijmegenaren en nieuwe studenten. Want wie al langer meeloopt in het nachtcircuit, weet al lang van het bestaan van deze happening. Aanstaande donderdag is de aftrap van de landelijke Popronde weer traditiegetrouw in ons aller Nijmegen.

Om toch een korte introductie te geven. De Popronde trekt ieder jaar door heel Nederland, met als doel een (gratis!) overzicht te geven van de ontwikkelingen op muziekgebied. In tien weken passeren ongeveer veertig steden de revue. In elke stad treden tussen de 25 en 75 beginnende bands en artiesten op, die allemaal door een zware selectieprocedure zijn gegaan. Kwaliteit gegarandeerd! Dat blijkt ook na een blik op de historie van de Popronde. Met artiesten en bands als De Staat, Kensington, Chef’Special, Moss (een tip in een tip: even het nieuwe album Strike luisteren!), Racoon en nog vele anderen op de bühne nog voordat zij echt doorbreken, drukt het evenement een grote stempel op de Nederlandse muziekscene.

In Nijmegen vind je aanstaande donderdag dus podia in alle hoeken en gaten van de stad. Ook op plekken waar je het niet verwacht. Wat dacht je van een concert in een kapel, archief, kapperszaak of bibliotheek? Naast de locaties, is er ook een grote variatie aan muziekstijlen. Van rock tot hiphop en van elektronisch tot akoestisch. Voor ieder wat wils dus. Om een aantal van jullie alvast een beetje op weg te helpen, hieronder een tip voor alle indie- en rockliefhebbers.

De Popronde start donderdag om 20.00 uur met een optreden van Pip Blom in Museum het Valkhof. Daarna verspreidt het programma zich door heel de stad. Entree is gratis, de drank niet.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!