Popronde 2018

10 sep 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week een tip van Thijs van Beusekom: gratis concerten tijdens de Popronde.

Inmiddels een landelijk fenomeen, maar de Popronde begon toch echt in Nijmegen. In 1994 vond hier de allereerste editie plaats, met als idee ‘een tegenwicht te bieden voor de massale festivals enerzijds en de eenvormige blues- en jazzrondes in cafés anderzijds.’ Daarnaast vond de organisatie dat er te weinig speelplekken waren voor beginnende bands. Inmiddels schieten de festivals als paddenstoelen uit de grond en zijn er nog steeds duizenden Nederlandse muzikanten die dromen van een grote doorbraak. De Popronde lijkt dan ook relevanter dan ooit.

Grootste editie ooit

Met meer dan honderd gratis optredens op 43 locaties verspreid door de hele binnenstad, kent het reizende festival aanstaande donderdag 13 september de grootste Nijmeegse editie tot nu toe. Als altijd vindt de opening plaats in Museum het Valkhof. Pinquin Radio DJ en frontman van Bazzookas Bazz Barnasconi verricht samen met oud-Popronde deelnemer The Cool Quest de aftrap. Vanaf 20.30 uur barst in de rest van de stad het programma los. Je kunt kiezen voor een optreden in een voor de hand liggende locatie als de Doornroosje, maar ook in de St. Stevenskerk, in kapperszaken, in de bibliotheek en in filmhuis LUX kun je genieten van muziek in alle soorten en maten.

Mocht je ’s middags al hunkeren naar wat muziek, wellicht tussen de colleges door, zijn er in het kader van de Popronde om 12.30 uur ook al optredens in het Cultuurcafé. Cultuur op de Campus neemt in de avond het universitaire stokje over. In samenwerking met LUX programmeren zij vanaf 20.45 uur drie optredens in het filmhuis: Aarde aan Daan, Boy on the Moon en Moon Moon Moon.

Donderdag 13 september, Popronde Nijmegen. Alle optredens tijdens de Popronde zijn gratis toegankelijk.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands