Quarantaine TV

06 apr 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe coronaweek tipt Robin Oosthout een aantal online mogelijkheden.

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. Gelukkig leven we in een tijd waar het internet genoeg mogelijkheden biedt om online spellen te doen met vrienden, of zelfs te luisteren naar je favoriete concert. Een greep uit het aanbod:

Catan

Een gezellige spelletjesavond met vrienden zit er voorlopig niet in. Maar niet getreurd: een potje Catan kan namelijk ook online. Op deze site kun je gratis Catan spelen met maximaal vier vrienden. Om ook nog gezellig met elkaar te kunnen praten, is er Discord, een spraakprogramma dat vaak gebruikt wordt om online te gamen. Mocht je meer zin hebben om alleen te spelen, kun je ook tegen een computer spelen. Er zitten zelfs voordelen aan online Catan: de computer verdeelt automatisch je grondstofkaartjes en laat aan je zien wat je wel en niet kan bouwen. Scheelt een hoop chaos.

Livestreams festivaloptredens

De kans op een festivalzomer lijkt steeds kleiner te worden. Een aantal festivals heeft al aangegeven niet door te gaan, en de rest verkeert onder een wolk van onduidelijkheid. Een aantal festivals wil je echter nog wel graag de mogelijkheid geven om je op hun terrein te wanen vanuit je luie stoel, of lekker buiten in het zonnetje. Zo zendt Down the Rabbit Hole livestreams uit van optredens van eerdere edities van het festival. Ook Lowlands doet dit. Net als bij een echt concert, zijn ze alleen live te bekijken en niet later terug te zien. Houd dus hun Facebook en Instagram in de gaten om te zien wanneer er weer een concert wordt gestreamd.

Ruben Tijl Ruben in Quarantaine TV

Veel thuiszitten, geen uitzicht op wanneer het beter wordt, alleen maar nieuws over het virus: de coronacrisis vraagt ook mentaal veel van iedereen. Het is dan belangrijk om ook de humor te blijven zoeken. Als je wat wil weten over het coronavirus, maar wel op een grappige manier, dan is Ruben Tijl Ruben in Quarantaine TV een tip. Het trio Ruben van der Meer, Ruben Nicolai en Tijl Beckand, bekend van de Lama’s, komt elke dag om 12 uur ’s middags met een nieuwe aflevering op YouTube, Facebook en Instagram. Hierin zoeken ze de humor in de coronacrisis, zoals voetbalwedstrijden die je in gedachten kan terugkijken zonder dat je de einduitslag weet, en interviews met mensen die meer dan honderd wc-rollen hebben gehamsterd. De afleveringen vind je hier.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!