Queen

15 nov 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week stelt Thijs van Beusekom een Queen-weekend voor.

Fan van Queen? Dan kun je dit weeken je hart ophalen! Vrijdag staat namelijk The Queen Experience in de Stadsschouwburg, een van de beste Queen-coverbands ter wereld. Tel daarbij op dat de film Bohemian Rapsody – inderdaad over… – draait in filmhuis LUX en je kunt er een heus Queen-weekend van maken. Slinger alvast die LP, cd of Spotifylijst aan om in de stemming te komen!

Op vrijdag 16 november dus, in de Stadsschouwburg: Queen himself, althans, in de vorm van de Amerikaanse zanger Joseph Clark en band. Zijn stem en performance vertonen veel gelijkenissen met Freddy Mercury. Dat The Queen Experience niet zomaar een coverbandje is, blijkt wel uit de wereldwijde tour en het concert in de Gelredome in 2011 voor zo’n 35.000 mensen. Clark nam zelfs een aantal albums op met stukken van de legendarische rockband. Natuurlijk, alle klassiekers van Queen die je een paar weken later in de Top 2000 zullen staan komen voorbij. Dus het zou wel eens kunnen, dat er hier en daar een deuntje wordt meegezongen.

Naast The Queen Experience is er dan ook nog de langverwachte biografische film Bohemian Rapsody over de Britse rockband. Rami Malek – onder andere bekend van de succesvolle serie Mr. Robot – speelt de hoofdrol. Het vertelt de ontstaansgeschiedenis van de band Queen en al de problemen die ze moesten overwinnen. Zet dit weekend dus groot Queen in je agenda!

Voor de draaitijden van de film Bohemian Rapsody, zie de site van LUX. The Queen Experience speelt op vrijdag 16 november om 20.00 uur in de Stadsschouwburg. Kaarten kosten 19,50 – 29,50 euro en zijn hier te koop.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands