Radboud Sports

24 jun 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke meesporten met Radboud Sports.

Het studiejaar loopt ten einde en de zomer staat voor de deur. Toch voelt de afsluiting van het collegejaar altijd wat abrupt: je tentamens zijn klaar, de laatste papers ingeleverd en ineens heb je vakantie. Radboud Sports, dat komende vrijdag plaatsvindt, is wat dat betreft de ideale afsluiting van een jaar zwoegen in de collegebanken.

Het programma van de universitaire sportdag, die dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd, bestaat uit twee onderdelen: enerzijds nemen studenten en docenten van alle faculteiten (en de vedettes van Radboud Services & Friends) het tegen elkaar op in negen verschillende sporten tijdens de Battle of the Faculties. De teams hiervoor zijn al gevormd, dus je kunt je niet meer opgeven, maar het is zeker de moeite waard om je studiegenoten of docenten te zien ploeteren. Sporten die op het programma staan zijn onder andere basketbal en hockey, een veldloop en een sportquiz.

Naast deze strijd is er een recreatief programma dat elk jaar wel weer een paar verrassend leuke onderdelen bevat. Dit jaar springen archery tag – dat is trefbal, maar dan met pijl en boog -, boogschieten, een circusworkshop en soccer squash er uit.

Dit jaar maakt ook cultuur haar debuut op het sportfestijn; er kan gekozen worden uit twee activiteiten met een link met sport. Beginnend fotografen kunnen zo nieuwe vaardigheden opdoen bij een cursus sportfotografie (bring your own camera) en fans van de Lama’s kunnen hun ei kwijt bij ‘theatersport’: improvisatietoneel met speciale regels.

Tot slot is het niet geheel onbelangrijk om te vermelden dat de universiteit alle deelnemers en toeschouwers aan het eind van de dag trakteert op een gratis barbecue.

Inschrijven voor het recreatief programma kan hier. Deelname is gratis.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!