RAGweek

19 feb 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke een bezoek aan de RAGweek.

Jaarlijks zetten Nijmeegse studenten zich tijdens de RAGweek in voor een nationaal en internationaal doel. Dit jaar zijn dat Villa Pardoes en De Plastic Soup foundation. De Nijmeegse versie is uitgegroeid tot een begrip en is daarom zeker het bezoeken waard.

De kracht van de RAGweek is dat die van onderaf georganiseerd wordt: een breed scala aan studentenverenigingen- en organisaties slaat de handen ineen om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Elk jaar lijkt het weer een kleine wedstrijd wie de beste en meest originele activiteit kan bedenken.

Hoewel mijns inziens de beste activiteiten van deze editie samenkomen in de tweede week – met onder andere een cantus in het Goffertstadion, een Trefbaltoernooi en verschillende openbare veilingen – loont het ook zeker om deze week al langs te gaan.

Sowieso is het goed om elke dag de speciale eetacties van de verschillende verenigingen in de gaten te houden, want een soepje of broodje knak voor een euro is natuurlijk geen geld als je je lunch normaal gesproken bij de SPAR koopt.

Op de woensdag kun je als sportieve student meedoen aan een hardloopwedstrijd over de campus, georganiseerd door Carolus Magnus. Als (iets) minder sportieve student kun je de afstand met zijn tweeën afleggen, maar dan met een halve krat bier dat leeg moet. Hoe dan ook even het kijken waard dus!

Donderdag vindt een millenials pubquiz plaats in Café ‘t Haantje, georganiseerd door Plica Vocalis, waarin wordt teruggeblikt op onder andere de muziek, series en politiek van de afgelopen decennia.

Op de vrijdag, zaterdag en zondag zijn alle activiteiten helaas besloten, maar mocht jouw vereniging iets organiseren, dan ben je uiteraard onder de pannen.

Tot slot zijn er op woensdag en donderdag verschillende (veel)belovende feesten, waaronder Vuurrood, het jaarlijks terugkerende technofeest georganiseerd door de RAGweek zelf.

De RAGweek is van 20 tot en met 27 februari. Een overzicht van de activiteiten van de RAGweek vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands