Schaatssymposium

15 okt 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke het schaatssymposium van Lacustris in het Elinor Ostromgebouw.

Wie deze week de oktoberzon instapt, zal er weinig vertrouwen in hebben dat er nog een Elfstedentocht gaat plaatsvinden dit jaar. Liefhebbers van schaatsen kunnen deze week desondanks in hun handen wrijven: op dinsdagavond is een speciaal, openbaar schaatssymposium van studentenschaats- en skeelervereniging Lacustris.

De vereniging organiseert het symposium vanwege haar vijfde lustrum. Het is de moeite waard omdat drie spraakmakende gasten het publiek komen vertellen over drie aspecten van het schaatsen: de meest efficiënte schaatsslag, de druk bij topsport en de rol die technologie bij topschaatswedstrijden speelt.

Bewegingswetenschapper Dionne Noordhof, tevens ploegleider van marathonploeg Port of Amsterdam, gaat in op haar onderzoek naar schaatsefficiëntie. Voormalig langebaanschaatser Petra Moolhuizen – die in 1986 een Nederlands record schaatste – vertelt over haar ervaringen als schaatser in de Nederlandse top. Erik van den Boogert, tot slot, pitcht de voordelen en uitdagingen van de elektronische tijdwaarneming, die in wedstrijden wordt gebruikt om op duizendsten van een seconde te bepalen welke schaatser de snelste is.

Voor wie op de warme dinsdagavond dus niets te doen heeft, maar zich wel optimaal wil voorbereiden op het naderende schaatsseizoen – of voor optimisten: de eerstvolgende Elfstedentocht – is het schaatssymposium dus zeker een goede tijdsbesteding.

Het symposium is op dinsdag 16 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur in EOS 1.610. Deelname is gratis, maar er moet van te voren aangemeld worden via dit formulier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands