Science Festival

10-04-2017, 12:30

Geen idee hoe je de week door moet komen? Geen nood, onze weektippers weten raad. Deze week tipt Lara Maassen een nieuw festival in het Huygensgebouw.

Toegegeven: meestal denk je bij de bèta’s niet meteen aan een grote portie cultuur. Ja, we horen wel iets van borrelende bèta’s die dan weer niet op het gras, dan weer een uurtje korter mogen drinken. En we zijn uiteraard op de hoogte van de vrolijke BeestFeesten. Maar wekelijkse museumbezoekjes?  Hipsterfestivalletjes? Literatuuravonden? Om binnen de Vox on Tour-stereotypes te blijven: daarvoor moet je bij de letterenfaculteit zijn.

Toch komt daar donderdag verandering in. Met de eerste editie van het Science Festival organiseert Cultuur op de Campus namelijk — samen met Olympus — een festival dat in het teken staat van (bèta-)wetenschap en cultuur. Zo zijn er lezingen (van bijvoorbeeld de geroemde hoogleraar Theo Rasing) en kun je je eigen experimenten uitvoeren. Tussendoor zijn er genoeg films te bekijken en hapjes en drankjes te halen. Taveneer, Foxleaf en Zonder Grond zorgen voor de muziek.

Kortom: geen bèta? Kruip dan eens uit je faculteitsbubbel en leer iets over experimentele fysica. Of al genoeg te vinden in het Huygensgebouw? Bewonder je grote helden terwijl je geniet van films en muziek. Dan kun je meteen de letterenmeisjes imponeren met je inzichten. Wie weet tot wat voor interfacultaire romances dat gaat leiden.

Het Science Festival vindt plaats op donderdag 13 april om 18.00 uur in het Huygensgebouw. Toegang is gratis, houd het Facebookevenement in de gaten voor meer informatie.

 

Geef een reactie