SoulCity Nijmegen

03 jan 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout het feest SoulCity in LUX.

De kilo’s van het kerstdiner worden langzaam zichtbaar, de Top 2000 is niet meer op de radio en de straten liggen vol met afgestoken vuurwerk. En het enige wat maar niet weg lijkt te gaan, is de kater van oudjaar. Het is duidelijk: de feestdagen zijn weer voorbij en de kille januarimaand is begonnen. Maar gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten. Er valt namelijk nog genoeg te vieren in Nijmegen. Een van deze feesten is SoulCity in LUX.

De naam zegt het al: SoulCity is een avond vol met soulclassics uit de jaren zeventig en tachtig. Denk hierbij aan Michael Jackson, Earth Wind & Fire, Prince en vele anderen. Voor degenen die nog steeds aan het afkicken zijn van de Top 2000 is dit dus de uitgelezen kans om nog een keer los te kunnen gaan op deze oude hits. De vorige editie in Nijmegen was uitverkocht, dus dat belooft veel goeds voor de nieuwe editie.

Op de site van SoulCity is te lezen dat de hele avond alleen vinyl gedraaid wordt. De verantwoordelijken hiervoor zijn Rob Manga en Lucas Benjamin Page, twee Nederlandse dj’s die gespecialiseerd zijn in soul- en discomuziek. Zo organiseert Rob Manga zijn eigen soulfeest in Amsterdam en zegt hij geïnspireerd te worden door onder andere Stevie Wonder en The Jackson 5. Lucas Benjamin Page kenmerkt zich aan de andere kant door uiteenlopende sets: van soul tot Braziliaanse ritmes. Hij draait ook in het buitenland.

SoulCity Nijmegen is op 12 januari vanaf 22.00 uur in LUX. Een kaartje kost 10 euro. Voor meer informatie en tickets klik hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands