St. Patrick’s Day

09 mrt 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga St. Patrick’s Day van de Nijmeegse Bierfeesten.

Binnenkort is het weer St. Patrick’s Day, de dag dat de Ieren de beschermheilige van hun eiland, Sint-Patricius, herdenken. Of gewoon een hele goede reden om compleet uit je dak te gaan en de lekkerste Ierse biertjes te proeven! Kom daarom aankomende zondag naar St. Patrick’s Day in de Nijmeegse binnenstad.

In Ierland en Noord-Ierland is St. Patrick’s Day een nationale feestdag, met optredens en optochten door het hele land. De outfits kunnen niet gek genoeg, van korte jurkjes tot hoge hoeden, als het maar in een knalgroene kleur is. Met alleen al 500.000 mensen in Dublin is het een reusachtig festival.

Hier doen vijf cafés het nog even dunnetjes over. Heb jij diep vanbinnen een groen hart, dat sneller gaat kloppen bij het zien van een grote pint Guinness? Dan kun je jezelf zondag helemaal verliezen in maar liefst twintig unieke Ierse bieren, geselecteerd door de Nijmeegse Bierfeesten. Dit is een organisatie die sinds 2009 meerdere keer per jaar een speciaalbierfestival organiseert.

De deelnemende cafés zijn Café de Opera, Café Samson, Freddy’s, Café de Deut en Café de Mug. Op zondag schenken ze Ierse bieren die normaal bijna niet te krijgen zijn, denk bijvoorbeeld aan de Nitro Red Ale uit Dublin. Met een strippenkaart kan je van café naar café lopen en in totaal vijf bieren bestellen, maar natuurlijk kan je ook losse biertjes halen.

Daarnaast steunt de Nijmeegse Bierfeesten ook een goed doel, De Liedjesfabriek. Deze organisatie verrast zieke kinderen aan hun ziekenhuisbed met een muzikant, die samen met het kind een lied schrijft.

Dus trek je gekste groene kleren aan en waan je voor één middag in klein-Ierland tijdens St. Patrick’s Day Nijmegen.

De Nijmeegse Bierfeesten – St. Patrick’s Day vindt plaats op zondag 15 maart van 13.00 tot 19.00 uur. Een strippenkaart kost 20 euro, losse biertjes 4 euro. Kijk voor meer informatie op de website van de Nijmeegse Bierfeesten.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!