Stardew Valley

24 mrt 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter de game Stardew Valley.

Dus, daar zitten we dan. Bij je ouders, misschien nog op je studentenkamer, of ergens anders. Naast je studiewerk, waar je niet altijd even gemotiveerd voor bent, is het lastig om de tijd te vullen. Ik word in ieder geval na een tijdje wel moe van passief naar een serie kijken of een boek lezen. Een leuke afwisseling, die je wat actiever bezighoudt, is dan gamen. Veel mensen vinden dat een ding: dan ben je meteen een ‘gamer’, met alle stereotypen van dien. Maar om te gamen hoef je niet altijd zombies neer te knallen. Je hebt namelijk heel veel verschillende soorten games. Deze week laat ik je een van mijn favorieten zien: Stardew Valley.

Stardew Valley is een geweldige game voor zowel ervaren gamers als mensen die alleen maar Candy Crush op hun telefoon spelen. Het is een RPG (role-playing game). Je speelt als een karakter, waarvan je zelf het uiterlijk en de naam mag bepalen, die moe is van zijn geestdodende kantoorbaan en verhuist naar het plattelandsdorpje Stardew Valley om een oude boerderij over te nemen. Dat is de essentie van het spel: je koopt zaadjes, die plant je in de grond, en je geeft ze elke dag water totdat ze klaar zijn. Dan verkoop je ze, en met dat geld koop je nieuwe zaadjes. Dat klinkt misschien saai, maar gecombineerd met de mooie muziek en leuke graphics maakt de game behoorlijk zen. Bovendien komt er nog veel meer bij kijken.

Dit spel heeft namelijk enorm veel verschillende dingen om te doen. Behalve je boerderij upgraden en gewassen laten groeien, kan je ook het dorp bezoeken en vriendschappen sluiten met de 28 unieke karakters die er wonen. Als je daar lang genoeg mee doorgaat licht zelfs een trouwerij in het verschiet, en schattige kinderen. Je kan veel verschillende skill-sets ontwikkelen, zoals vissen in de rivier of op het strand, foerageren in het bos, of met monsters vechten en grondstoffen verzamelen in de eindeloos diepe mijnen. Of maak zelf verschillende items als je eenmaal het recept en de ingrediënten ervoor hebt verzameld. Je kan ook verschillende gerechten koken. Er zijn quests van de dorpsbewoners om te voltooien voor goud en vriendschapspunten. En je kan ook de dorpsbewoners helpen door het vervallen community center te herstellen naar zijn oude glorie, waar je (zonder al te veel spoilers te geven) ook het dorp mee helpt.

Deze game komt uit 2016 en kreeg toen ontzettend goede reviews van bijna alle sites en platforms. Ook heeft de game twee prijzen gewonnen en is hij genomineerd voor elf. In het kort, ik kan deze game niet genoeg aanraden. Dit is dé afleiding voor als je even niet aan de buitenwereld wil denken. De game kost op Steam 13,99 euro. Veel speelplezier!

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!