Stukafest

30-01-2017, 13:50

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Mirte van Rooijen tipt een klassieker: Stukafest.

De maand januari is (zo goed als) over, alle tentamens zijn geschreven en gelukkig blijft het ’s avonds weer iets langer licht. Genoeg redenen om de komst van februari te vieren met hèt studentenkamerfestival van Nederland: Stukafest.

Op 1 februari strijkt Stukafest voor de zeventiende keer neer in twintig Nijmeegse studentenkamers. In drie verschillende rondes kun je bijvoorbeeld insecten proeven, aanstormend muzikaal talent ontdekken, of schateren om verschillende cabaretiers. Je mag zelf bepalen waar je naar toe gaat, al is het wel handig als ze op een goede route liggen. Anders fiets je de hele avond de longen uit het lijf om op tijd bij het volgende optreden te komen. Wat natuurlijk ook weer z’n charme heeft.

Mocht je de tickets voor de rondes net mislopen, wacht woensdag dan tot 23:00 uur en vertrek naar De Lindenberg, want dan kun je nog aan de deur kaartjes kopen voor het Stukafest Eindfeest. Tijdens dit feest kun je dansen bij verschillende bandjes zoals de indieband Palmsy en de psychedelische band MOOON. Maar ook voor de dj-fans is er genoeg te doen. In de tweede zaal zullen onder andere De Tropen en Redbeard tot in de kleine uurtjes draaien.

Geef een reactie