Support your locals (online)

18 mei 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe coronaweek tipt Robin Oosthout de online evenementen van de Thiemeloods en LUX.

De eerste week met versoepelende maatregelen is achter de rug en dat was te merken: de meeste kappers hebben een betere omzet gedraaid dan normaal gesproken met kerst. Iedereen wacht met smart op 1 juni, de dag waarop het leven weer een klein beetje normaler wordt. Maar ook in deze laatste twee weken van lockdown kun je de lokale Nijmeegse ondernemer alvast online een beetje steunen. Dit zijn de leukste Nijmeegse online evenementen van deze week:

#1 Thiemeloods Stroomt

De Thiemeloods organiseert deze hele week een online programma. Elke dag kun je via een livestream luisteren (en kijken) naar artiesten en DJ’s. Alles komt voorbij: van het levenslied tot disco en van rock tot hiphop. En op woensdag worden liveopnames van optredens gespeeld. Naast deze muziekstreams organiseert de Thiemeloods deze week ook nog een hoop andere activiteiten. Zo kun je op woensdagmiddag kijken naar een ‘online boekenproeverij’ in samenwerking met de bibliotheek Gelderland-Zuid, waarbij William Remmens van Dekker van de Vegt de beste nieuwe boeken bespreekt. Mocht je dus door al je leesvoer heen zijn tijdens de lockdown, dan is dit zeker een aanrader. Op woensdagavond is er ook een live pubquiz en op vrijdagavond een online bierproeverij. Voor vijftien euro kun je een proefsetje van zes bieren ophalen of laten bezorgen. Via een livestream zal een bierkenner van de Thiemeloods dan wat vertellen over elk biertje. Om de week af te sluiten kun je op vrijdag bij het pop-up restaurant Elixer een lekker menu bestellen. Elke week werkt de Thiemeloods samen met een ander restaurant uit de omgeving en stelt een menu samen dat je op vrijdag kan ophalen voor 17,50 euro. Deze week is de cateraar Veel Soeps en staan er Thaise gerechten op de kaart.

De Thiemeloods Stroomt vindt de gehele week plaats. Meer informatie over de activiteiten vind je hier.

#2 LUX bij je thuis

Met een recordstijging van het aantal Netflix-abonnementen was de lockdown voor veel mensen het perfecte moment om een hoop nieuwe films te ontdekken. Als je geïnteresseerd bent in de verhalen achter films, settings, genres en kostuums, dan is de vierdelige reeks online filmcursussen van LUX wat voor jou. Vanaf morgen vindt er elke dinsdag een cursus plaats met een ander thema. Zo is het thema van deze week eten en drinken: hoe wordt het ingezet om iets naar jou als filmkijker te communiceren, wat voegt het toe aan het verhaal en welke betekenis heeft het? Al deze vragen worden door filmdocent Constant Hoogenbosch beantwoord in deze online filmlezing. Andere thema’s van de reeks zijn de film en natuur, roadmovies, en grime. De cursussen zijn onderdeel van de online reeks ‘LUX bij je thuis’, waarin diverse programma’s worden georganiseerd. Een andere activiteit deze week is De Grote Movie Machine Filmquiz die aanstaande vrijdag plaatsvindt. Vanaf 20.15 uur kun je live op Facebook meedoen met deze online quiz die vol zit met filmfragmenten, quotes, trivia en anekdotes. De vragen komen uit alle soorten films. Mocht je dus heel Netflix ondertussen gebinged hebben, dan is dit het moment om je opgedane kennis in de praktijk te brengen.

De LUX online filmcursussen vinden vanaf 19 mei elke dinsdag plaats van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten zijn 8,50 per cursus. De LUX filmquiz is op vrijdag vanaf 20.15 uur. Deelname is gratis. Meer informatie over LUX bij je thuis vind je hier.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!