The Big Draw Nijmegen

02 sep 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga The Big Draw Nijmegen.

Ben jij een echte creatieveling of wil je je eerste stappen in de tekenkunst zetten? Van donderdag tot en met zondag vindt The Big Draw plaats. Verdeeld over zes locaties in het centrum van Nijmegen organiseren kunstenaars en organisaties workshops en voorstellingen over tekenen.

Sinds 2000 kan je dit jaarlijkse tekenfestival wereldwijd vinden. Van Londen tot Tokyo komen kunstenaars samen om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met de kunst van het tekenen. Voor Nijmegen is het alweer de zesde editie, met dit jaar de thema’s ‘Creativiteit en Welzijn’ en ‘Vrijheid.’ In 2015 werd de Big Draw Nijmegen zelfs uitgeroepen tot beste ter wereld.

‘Kunst verbindt mensen’, zo valt te lezen op de website van The Big Draw Nijmegen. Met laagdrempelige evenementen probeert de organisatie iedereen bij elkaar te brengen, kunstliefhebber of niet en ongeacht achtergrond en leeftijd. Ze wil mensen laten ontdekken dat actief creatief zijn je welzijn kan verbeteren. Voor velen speelt tekenen namelijk een belangrijke rol bij herstel van ziekte of tegen angst en brengt het mensen bij elkaar. Zo werkt kunst als maatschappelijk draagvlak. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de bevrijding van Nederland, dit jaar 75 jaar geleden.

Tijdens het festival wordt niet alleen getekend op papier. Ook de Nijmeegse straten vormen een decor, bijvoorbeeld met 3D art. Maar wist je dat je ook kan tekenen met naald en draad, zand of zelfs geluid? Ook voor de beginnende kunstenaar zijn er activiteiten, zoals een workshop in de Lange Hezelstraat op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. De meeste activiteiten zijn in het weekend. Kijk voor meer informatie over het programma op de website. Toegang tot alle activiteiten is gratis.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!