The Soul of a Generation – It’s a Man’s World!

25 feb 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week Thijs van Beusekom The Soul of a Generation – It’s A Man’s World!

James Brown, Stevie Wonder, Marvin Gaye… Wie kent ze niet? In een weekend doordrenkt van carnavalskrakers hoor je deze en andere soullegendes op de bühne van de Stadsschouwburg. Verwacht dus geen En nou die hendjes de lucht in of ’s Nachts na tweeën, maar eerder It’s a man’s world, Lets get it on en Superstition.

Met hun show The Soul of a Generation – It’s a Man’s World kruipen Steffen Morrison en Yerry Rellum in de huid van verschillende soullegendes om hun helden zo dicht mogelijk te benaderen. Eerder was het duo al succesvol met hun show I’m a Soulman en ook dit keer wordt het theater omgetoverd tot swingende soultempel.

Acteur en cabaretier Jeffrey Spalburg neemt de rol van verteller op zich. Hij verzorgt de achtergrondverhalen. Om alvast een hele korte geschiedenis te geven: Soul ontstond als muziekstijl in de jaren vijftig en zestig uit rhythm-and-blues en gospelmuziek in het zuiden van de Verenigde Staten. Het nummer What’d I Say van Ray Charles wordt veelal gezien als het allereerste soulnummer. Dit liedje uit 1959 had achtergrondzang vergelijkbaar met een gospelkoor.

Wil je dieper de soulwereld in duiken, ga dan aanstaande zaterdag zeker naar de Schouwburg. Ondertussen kun je natuurlijk alvast een afspeellijst met Soulmuziek samenstellen om in te luisteren!

It’s a Man’s World! begint zaterdag 2 maart om 20.00 uur. Met een collegekaart betaal je tussen de 17,57 en 22,71 voor een ticket, afhankelijk van je plekje.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands