Twin Peaks

Geen idee hoe je de week door moet komen? Geen nood, onze weektippers weten raad. Mirte van Rooijen tipt deze week een Nijmeegs lanceerfeestje van het nieuwe seizoen van Twin Peaks.

Series kijken is niet alleen iets voor nu. Ook de jaren negentig kende een geweldige cultserie: Twin Peaks. Aanstaande zondag begint, na 27 jaar, het derde seizoen. Zo’n wachttijd kan alleen afgesloten worden met een themafestival. Aanstaande zaterdag wordt Brebl omgetoverd tot de wereld van Twin Peaks. Er zullen dj’s draaien en bands optreden, maar dit wordt geen standaard feestje. Organisator Nine Hoog Antink zegt dat ‘het een vervreemdende ervaring wordt. Gek en verassend, net zoals de serie.’

Voor wie nog nooit van Twin Peaks heeft gehoord: de serie speelt zich af in het Amerikaanse dorpje Twin Peaks. Een dorpje dat heel pittoresk en vredig lijkt. De serie begint met de moord op de 17-jarige Laura Palmer. Maar al snel kom je erachter dat niets is wat het lijkt. Alle personages hebben een dubbele agenda of hele vreemde hobby’s. Twin Peaks is ook geen standaard misdaadserie. De moordintrige wordt snel aangevuld met horrorachtige en surrealistische verhaallijnen.  Zo is er een reus, en een dwerg die alleen maar achterstevoren kan praten.  En dat terwijl het verhaal gebaseerd is op een echte moordzaak uit 1908. Eentje die mogelijk nog vreemder is dan de serie zelf.

Vintage kleding
Sla deze week dus je slaap over, want nu is je kans om nog snel alle dertig afleveringen te bingewatchen. En in de pauzes kun je nog snel naar de kledingwinkel rennen, want de best verklede feestganger krijgt zaterdag een vintage kledingbon. En dat is zeker geen zonde van je geld, want deze outfit kan je volgende week dinsdag (23 mei)  ook dragen tijdens de uitzending van de eerste aflevering van seizoen 3 in de EXTRAPOOL.

Voor meer informatie over het feest ‘A Place Both Wonderful and Strange: Twin Peaks Party’: klik hier.

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Raboud Universiteit

lees de laatste Vox online!