Voorzichtig weer de stad in

02 jun 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe coronaweek, waarin we langzaam weer mogen samenkomen tipt Tjitse Ozinga een aantal anderhalve-meteractiviteiten.

Eindelijk is het zover! Je hebt je maandenlang keurig aan de regels gehouden en de wereld van het online samenkomen heeft voor jou geen geheimen meer. Met een complimentje van het kabinet aan ons allemaal openen deze week dan voor het eerst weer een aantal sociale gelegenheden de deuren. Waar kan je zoal vertoeven in Nijmegen?

Concertzalen

Met slechts dertig mensen tegelijk feesten en springen bij een concert of optreden is natuurlijk niet ideaal. Toch proberen veel Nijmeegse podia creatief om te gaan met de nieuwe maatregelen. Zo organiseert Doornroosje met een hele reeks partners zoals Subcultuur en Diskodip deze zaterdag waarbij de zaal in dertig vakken is opgedeeld. Ook de Lindenberg geeft aan weer langzaam op te starten met nieuwe activiteiten. Wees er op tijd bij!

Musea

Veel musea gaan ook weer van het slot, zoals muZIEum en Museumpark Orientalis. Het Afrikamuseum pakt de gelegenheid meteen aan om een nieuwe tentoonstelling te presenteren van World Press Photo. Museum Het Valkhof wacht nog iets langer tot 21 juni, maar komt dan wel meteen met maar liefst drie nieuwe tentoonstellingen! Vaak moet je wel van tevoren online een kaartje kopen, dus kijk gauw of er nog ruimte is.

Terrasjes

Tenslotte mogen natuurlijk alle terrassen, restaurants en cafés weer voorzichtig open. Wil je toch de drukke binnenstad vermijden, kijk dan eens naar de omgeving van Nijmegen. Nu vrijwel iedereen de afgelopen maanden enthousiast aan het wandelen is geslagen is dit het ideale moment om je oude en nieuwe hobby’s te combineren! Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en zoek een leuk terrasje in de polder, de heuvels of het bos op.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!