Wandelen en dichten

Geen idee hoe je de week door moet komen? Geen nood, onze weektippers weten raad. Lara Maassen tipt deze week een bijzondere stadswandeling.

Marijke Hanegraaf, voormalig stadsdichter van Nijmegen, is een laatbloeier. Ze debuteerde pas op haar vijfenvijftigste – al werd die bundel wel meteen genomineerd voor de C. Buddinghprijs. Daarna volgden vele woorden, gedichten en bundels. Zeker nu ze van haar AOW kan genieten (‘het is een zegen’, zei ze ooit tegen de Gelderlander) spat de creativiteit ervan af.

Jaap Robben

En guess what, komende zaterdag leidt ze je rond door Nijmegen. Een heuse dichtersroute – langs alle historische plekjes die dichters ooit inspireerden tot hun teksten. Dus loop mee, en ontdek dat ene kerkje waar je zelf helemaal voorbij zou fietsen. Leer de muzen van Jaap Robben kennen. En sta stil bij de kleine hofjes en uitzichten die de stad te bieden heeft. Marijke Hanegraaf leest de gedichten ondertussen aan je voor.

Dus zin om je stad vanuit een ander perspectief te zien? Niet dat van lallend, bruisend studentikoos Nijmegen, maar dat van de verstilde schrijvers voor je? Kom dan luisteren naar Marijke Hanegraaf. Vanaf 14.00 uur bij Poëziecentrum Nederland (achterin Bibliotheek Mariënburg). Prijs: 10 euro, maar je krijgt de dichtbundel er dan gratis bij.

2 reacties

  1. Judith Arns schreef op 14 juni 2017 om 14:42

    Marijke Hanegraaf is niet de nieuwe maar de oúde stadsdichter. Na haar kwam Frouke Arns en sinds januari is het Amal Karam. Drie vrouwen op een rij!

    • Tim Van Ham schreef op 14 juni 2017 om 14:44

      We hebben het inmiddels aangepast. Dank!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!