Weektip: bierdate

15-12-2014, 00:00

Geen flauw idee wat je moet gaan doen deze week? Vrees niet. Onze uitgaanstipgevers slepen je de week door. Deze week de datingtips van Joep Sistermanns.

Foto: Bernt Rostad (Creative Commons, Flickr)
Foto: Bernt Rostad (Creative Commons, Flickr)

Ik schets de situatie. Stipt om 21.00 uur wacht je jouw date op bij Café Vanouds in de Augustijnenstraat. Eenmaal arrivée leid je haar galant naar binnen. Jullie gaan lekker zitten, kletsen wat, drinken een paar speciaalbiertjes en onderwijl maak je de ene na de andere zelfverzekerde opmerking. ‘Dit is goed’, denkt je ‘plus één’, zichtbaar onder de indruk. ‘Zou het de ware zijn?’ Precies op dat moment stel je casual voor dat jíj het volgende biertje kiest.

‘Voor mij een halve liter Troubadour graag’, zeg je stellig tegen de ober. ‘En een Maeght van Gottem voor de dame.’ Vijf minuten later, precies op tijd – je meisje had net haar halve liter Troubadour op – wordt de Maecht naar jullie tafel gebracht. De kroon is achter de bar al iets geopend, vertelt het kundig personeel, want er staat ontzettend veel druk op de flesjes. Indien er onzorgvuldig mee wordt omgegaan, schiet er zo een glas pils door het dak. Je date kijkt indringend, nieuwsgierig maar ook een beetje angstig. Wat gaat er gebeuren?

Heel voorzichtig ontkroont de tafeldame de onschuldig uitziende Maeght van Gottem, waarna er traag maar gestaag wit schuim omhoog stuwt. Maar schuim is niet het enige. Na anderhalve seconde wordt een heuse hopbel zichtbaar: de hele kleine, lieflijke bloem van de hopplant. Koortsachtig denk je na of je die opmerking nog moet plaatsen over bloemen die je was vergeten te kopen – en dat het maar goed is dat je werkelijk alles weet van Belgische bieren… maar het blijkt al niet meer nodig. ‘Jezus Christus’, flapt je date eruit. ‘Waar de fuck was jij al die tijd?’

Geef een reactie