Weektip: Expositie Anne Frank

26 apr 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke de expositie over Anne Frank – ‘Laat me mezelf zijn’.

Op een halfuurtje fietsen van de campus ligt het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Met de jaarlijkse herdenking- en vrijheidsdagen 4 en 5 mei in het verschiet, is het zeker de moeite waard om iets langer stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog. Onze huidige generatie studenten groeit op in een periode waarin begrippen democratie en vrijheid heel vanzelfsprekend zijn. Het Bevrijdingsmuseum laat aan de hand van exposities, films en geluidsfragmenten echter zien dat dat helemaal niet per se zo hoeft te zijn, en toont de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Sinds drie weken heeft het museum een tijdelijke expositie over het leven van Anne Frank. Centraal staat het leven van Anne Frank. Ook haar bekende dagboek komt aan bod, aangevuld met historische achtergrondinformatie. In het tweede gedeelte van de tentoonstelling wordt een koppeling gemaakt met Nederland anno 2019: jongeren vertellen naar aanleiding van het verhaal van Anne Frank over hun plek in onze samenleving, discriminatie, hun idealen en verwachtingen. Geen stoffig verhaal over een oorlog van decennia geleden dus: de tentoonstelling laat zien dat het verhaal nog altijd een impact heeft op de actualiteit.

Wie op 5 mei zelf nog geen plannen heeft, kan op deze dag het museum bezoeken voor een speciaal programma. Dan vindt het Bevrijdingsfestival plaats met live muziek, fieldtrips en persoonlijke verhalen van opa’s en oma’s.

Het  Nationaal Bevrijdingsmuseum bevindt zich in Groesbeek. Met een studentenkaart betaal je 6,50 euro entree.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!