Festival der Kunsten

02 okt 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout het Festival der Kunsten.

Het barst in Nijmegen van de evenementen, voorstellingen en festivals. Sommige daarvan zijn verborgen pareltjes. Ook deze week is er weer een te vinden: het Festival der Kunsten.

Het Festival der Kunsten is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij professionele artiesten en kunstenaars die in de wijk Bottendaal wonen hun werk laten zien. Dit jaar is alweer de negende editie. Verspreid over twee dagen en verschillende woonkamers in Bottendaal zijn een hoop kunstdisciplines te vinden, waaronder fotografie, theater, muziek en beeldende kunst. Daarnaast zijn het niet alleen de oude rotten in het vak: juist ook voor jonge, talentvolle kunstenaars wil het festival een plek zijn om zichzelf te kunnen presenteren.

Zo treedt wat betreft muziek Arie’s Monkeys op, een Nijmeegse coverband die het geluid van de Arctic Monkeys kopieert. Voor de liefhebbers van ‘Nederlandstalige propellerpop’ is er de band Blikwinkel. Ook het Gitaarensemble Nijmegen, bestaande uit gitaristen uit de omgeving van Nijmegen, geeft een show. Wat betreft theater zal Theatersportgroep Binnenste Buiten een improvisatieshow opvoeren. Maar dit is slechts een kleine greep uit alle artiesten die te zien zijn.

Voor degene die honger heeft gekregen van alle optredens, organiseren de lokale horeca ‘proeverijtjes’ met specialiteiten van het huis.

Het Festival der Kunsten vindt plaats op 5 en 6 oktober van 13:00 uur tot 18:00 uur. Een passe-partout voor een dag kost 10 euro en voor het hele weekend 15 euro. Deze zijn te koop bij Bakkerscafé Brood op de Plank aan de Castellastraat 29 en Hatertseweg 23C. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!