Weektip: Groene Week

07 mei 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout de Groene Week op de campus van de Radboud Universiteit.

Misschien kom je net terug met het vliegtuig van een welverdiende vakantie of studiereis deze meivakantie. Of heb je de week vrij gebruikt om je garderobe weer wat aan te vullen. Het zijn dingen die we bijna allemaal wel eens doen, maar die ook impact hebben op het milieu. Om meer aandacht te vragen voor duurzaamheid vindt daarom deze week de Groene Week plaats op de campus.

De Groene Week wordt georganiseerd door Cultuur op de Campus en studentenvakbond AKKU. Dit jaar is de vijfde editie. Met de Groene Week willen de initiatiefnemers duurzaam leven onder de aandacht brengen bij studenten. Er zijn drie thema’s dit jaar: voedsel, afval en mode.

Dinsdag staat in het teken van voedsel. Op deze dag kun je lokale producten ontdekken en meedoen aan een duurzaam en vegetarisch diner in de Studentenkerk. Ook kun je ’s avonds je kennis testen bij een pubquiz in het Cultuurcafé georganiseerd door de Green Office. Op woensdag is het thema afval. Je kunt dan een college volgen over het reduceren van afval en meedoen aan een workshop je eigen tandpasta maken. ’s Avonds wordt op het Pieter Bondamplein in de open lucht de documentaire A Plastic Ocean getoond. Op donderdag gaan alle activiteiten over mode. Er is dan een vlooienmarkt op het Erasmusplein. Daar kun je ook kleding doneren en leren je kleding zelf te repareren en te recyclen.

De Groene Week is van 7 tot en met 9 mei op de campus. Voor bepaalde activiteiten is vooraf aanmelden verplicht. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!