Weektip: Grote Woorden – korte metten

02 apr 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke een bezoek aan de voorstelling ‘Grote Woorden - korte metten’ in de Lindenberg.

Een bezoek aan het theater geeft je als student toch een beetje het idee te snuiven aan elitecultuur. Je waant je in hoogontwikkelde sferen die zich onttrekken aan de alledaagsheid. Voor de doorsneestudent zijn echter wel twee zaken belangrijk: het stuk moet betaalbaar zijn en intellectuele humor bevatten.

Zaterdag komt het cabaretduo Piepschuim met hun nieuwste show ‘Grote Woorden – korte metten’ naar de Lindenberg en hun show lijkt wel te voldoen aan bovenstaande criteria. Het duo dat de show opvoert bestaat uit taalfilosoof Cor Burger en acteur Robbert Koekoek. Die voorstelling werd online met een steady drie sterren beoordeeld in een aantal recensies: mooie muziek, goede ‘fysieke’ humor, maar iets te graag het publiek willen pleasen.

Om hun nieuwe voorstelling  te promoten, maakten de mannen een filmpje, waarin ze volledig geschminkt op een abstracte manier voorbeschouwen op een voorstelling over waarheid en actualiteit. Beetje maf, maar het wekt wel de interesse. De Lindenberg belooft een ‘energieke show op het snijvlak van muziek, cabaret en theater.’ De mannen hebben in hun eerdere voorstelling al bewezen muzikaal sterk te zijn en naast de kijker te amuseren, hen ook aan het denken te zetten.

Studenten betalen 17 euro, maar een halfuur voor aanvang kan met een beetje geluk een last minute-kaartje bemachtigd worden à tien euro.

Grote Woorden – korte metten, zaterdag 6 april, aanvang 20.30 uur in de Lindenberg.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!