Popronde Nijmegen

09 sep 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout de Popronde Nijmegen.

Het nieuwe collegejaar is alweer een week op weg. Grote kans dat je daarom de laatste dagen met weemoed hebt teruggedacht aan de festivals en feesten van deze zomer. Iedereen die zich weer even terug wil wanen op dat festival met goede muziek, krijgt daar nu de kans voor. Donderdag vindt in Nijmegen namelijk de Popronde plaats.

De Popronde is een jaarlijks terugkerend rondreizend muziekevenement. In twee maanden tijd worden zo’n veertig steden aangedaan. Op 12 september is het de beurt aan Nijmegen. Zo’n 35 bands en artiesten zullen deze dag optreden, verspreid over verschillende locaties in de stad. Als publiek kun je door de stad lopen en bij verschillende acts kijken. Er is niet één bepaald muziekgenre, bijna elk genre is wel te vinden. Voor ieder wat wils dus.

Het idee achter de Popronde is om onbekende, talentvolle bands de mogelijkheid te geven zich te presenteren door heel Nederland en ervaring op te doen. De Popronde is dus een mogelijke opstap tot een verdere carrière in de muziekwereld. Elk jaar melden zich zo’n 1300 bands aan, waarvan er 140 daadwerkelijk mogen optreden. Je zult dus geen bekende namen tegenkomen, maar dat maakt het zeker niet minder de moeite waard. Wie weet ontdek je de nieuwe De Staat, Chef’Special of Kensington. Ook zij speelden ooit op de Popronde.

De Popronde trapt om 12.30 uur af in het Cultuurcafé met de nederpop-act WIES. Verwacht, zoals de organisatie het omschrijft, ‘Spinvis meets The Black Keys’. Om 20.00 uur is indieband Foxlane aan de beurt. Zij mochten zichzelf in 2017 al eens een jaar lang de beste studentenband van Nijmegen noemen na het winnen van de wedstrijd ‘Kaf en Koren’. Hun muziek wordt omschreven als ‘energie, rauwe gitaarriffs, opzwepende baslijnen en filosofische teksten’. Vanaf 0.30 uur is er een afterparty in Doornroosje met house, techno, drum ‘n’ bass en indie.

De Popronde Nijmegen is op 12 september vanaf 12.30 uur. Entree is gratis. Meer informatie en alle optredens vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!