Weektip: Radboud by Night

15 apr 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout Radboud by Night op de campus.

Altijd al eens willen weten hoe de universiteit er ’s nachts uitziet? Een Escape Room willen doen in het Erasmusgebouw of bierpong op het Pieter Bondamplein? Of de voorzitter van het college van bestuur zijn DJ-kunsten zien vertonen in het Cultuurcafé? Dit, en meer, kan allemaal aankomende donderdag bij Radboud by Night.

Radboud by Night wordt jaarlijks georganiseerd door de Universitaire Studentenraad in samenwerking met studie- en studentenverenigingen. De eerste editie was in 2015. Het festival, toen nog Campusnacht geheten, kwam voort uit het idee van de USR om de levendigheid van de campus te vergroten door de universiteit langer open te laten zijn.

Het evenement bleek here to stay. Dit jaar is de vijfde editie en een groot aantal verenigingen doet mee met uiteenlopende activiteiten. Zo organiseert Carolus Magnus een silent disco in de kelder van het Erasmusgebouw, kun je pubquizzen bij Phocas, NSN en AIESEC, houdt AKKUraatd een Game of Thrones-marathon in het Collegezalencomplex en laat CSN in datzelfde gebouw live The Passion zien. Na al deze activiteiten is er nog een afterparty in het Cultuurcafé en de kelder. De muziek komt van speciale gasten. Niemand minder dan je eigen docent en de voorzitter van het college van bestuur, Daniël Wigboldus, zullen namelijk de plaatjes draaien.

Maar dat is nog niet alles. 10 cent van elk drankje die avond zal namelijk ten goede komen aan het UNICEF studententeam Nijmegen. Dit geld gaat naar een project om jongeren in vluchtelingenkampen in Jordanië door middel van workshops goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt en hun zo meer kansen voor de toekomst te bieden. Genoeg redenen om donderdag een biertje op de universiteit te komen drinken dus.

Radboud by Night vindt aankomende donderdag plaats tussen 20.30 en 0.00 uur. Daarna is van 23.00 tot 04.00 uur een afterparty in het Cultuurcafé en de kelder. Het hele programma vind je hier. Meer informatie over het project van UNICEF vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands