Weektip: Sportpubquiz in The Yard

05 nov 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke de Sportpubquiz bij sportcafé The Yard.

Hoe luidt de naam van de finale van het American Football-seizoen in Amerika? Hoe viert Daniel Ricciardo de winst van een Formule 1-wedstrijd? En hoe heet de Tour de France voor vrouwen? Als je de antwoorden op deze vragen weet – of als je gewoon zin hebt in een biertje met andere sportfanaten – dan kan een bezoek aan de tweede editie van de Sportquiz op deze maandagavond niet ontbreken.

In de quiz bestrijden deelnemers elkaar in teams van vier in verschillende vragenrondes. Alle vragen van de quiz gaan, niet geheel verrassend, over sport. In de vragen staan de sportieve gebeurtenissen van de afgelopen maand centraal. De onderwerpen zijn erg divers: van roeien en tafeltennis tot polsstokspringen en e-sports. Lees dus de kranten even terug en je bent al aardig op weg.

Daarnaast heeft elke pubquiz  één themaronde. Initiatiefnemer en barman van The Yard Chris Wennekendonk wil voor de trouwe lezers van de weektips al wel een tipje van de sluiter lichten: dit keer gaat de themaronde over de sportieve prestaties van Duitsland.

De quiz is een initiatief van Sportcafé The Yard. De eerste editie vorige maand was al een succes: er kwamen maar liefst vijftien teams – zo’n zestig deelnemers – opdagen om sportief om de eerste plek te strijden. Natuurlijk staat er ook wat op het spel: de winnaars worden beloond met een welverdiende pitcher bier en een pizza.

De quiz wordt gepresenteerd door Chris Wennekendonk en Joost Van Wijngaarden. Gelukkig voor de deelnemers van de sportquiz doet laatstgenoemde – die afgelopen jaar in het nieuws kwam door zijn winnende deelname aan de quiz ‘1 tegen 100’ – zelf dus niet mee.

Om 19.00 uur kun je je met een team van maximaal vier deelnemers inschrijven en om 19.30 uur begint de pubquiz in sportcafé The Yard. Deelname is gratis.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands