Weektip: Upon the My-O-My

02 dec 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout het festival Upon the My-O-My in Doornroosje.

Zie jij jezelf als een avontuurlijke muziekliefhebber? Dan is het festival Upon the My-O-My, volgens de organisatie zelf, de plek om je zaterdag te besteden. Maar wat houdt een avontuurlijk muziekfestival in?

Upon the My-O-My werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd ter ere van het vijftigjarig bestaan van Doornroosje. Het idee was om ‘de muziek van de toekomst’ te laten zien, van indiepop, jazz-noir, garagerock en techno tot aan Arabische volksdansen en drumbeats. 3voor12 noemde het toen in een recensie een ‘gewaagd en experimenteel festival’. Enige minpuntje: een gebrek aan grote namen.

Maar dat is misschien ook niet waar je het voor moet doen als je naar dit festival gaat. Een avontuurlijk festival met muziek van de toekomst klinkt immers als de ideale plek om je te laten verrassen door wat de muziekwereld te bieden heeft en nieuwe goede artiesten te ontdekken. De organisatie koos er dan ook bewust voor geen headliner neer te zetten, om ook de kleinere acts een podium te geven.

Een kleine greep uit de line-up: de Nederlands-Turkse jaren zeventig-folkband Altin Gün zal het festival opvrolijken met dansbare funk, disco en rock. Ze stonden deze zomer al op Down the Rabbit Hole en zijn dit najaar ook het voorprogramma van Tame Impala, een van de grotere psychedelische rockbands van het moment, tijdens hun tour door de Verenigde Staten. U-Zhaan & Roy is een Japans trio dat rap en beats met een experimenteel geluid mixt. In Japan zijn ze al doorgebroken: de volgende stap is Europa. L’Épée is pas net begonnen als band en bracht een debuutalbum uit met psychedelische 60’s garage pop. De zangeres zingt haar teksten afwisselend in het Frans en Engels.

Upon the My-O-My vindt plaats op 7 december vanaf 15:30 tot 01:00 uur in Doornroosje. Een ticket kost 32,50. Tickets en meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!