Wintertuin Festival

25 nov 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga het Wintertuin Festival

Schrijvers, muzikanten, wetenschappers, presentators… Er zijn maar weinig evenementen die zich kunnen meten met het Wintertuin Festival. Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 november kun je jezelf weer cultureel onderdompelen in literair Nijmegen.

Het thema van dit jaar is het begrip ‘gastvrijheid’. Zoals de organisatie het zelf omschrijft komt dit in het vertellen van iets, en het luisteren naar iets, altijd naar voren. Aan welke stemmen schenk je aandacht? Hoeveel ruimte geef je anderen? Kortom, hebben verhalenvertellers een verantwoordelijkheid naar de gastvrijheid?

Voor wie dit nog te abstract blijft, trapt het festival woensdag meteen af met een kroegcollege over gastvrijheid en storytelling door hoogleraar Cultuur en Inclusiviteit Liedeke Plate. Ook een lezing van oud-presentator Dennis Storm op donderdag in het Collegezalencomplex belooft interessant te worden. Storm gooide zijn televisiecarrière drie jaar geleden radicaal overboord en vertelt over zijn nieuwe minimalistische levensstijl.

Op zaterdag komt het festival pas echt tot zijn hoogtepunt met een bomvol programma in Doornroosje. Vanaf 8 uur ’s avonds kun je genieten van schrijvers die over hun werk vertellen, poëtische optredens en muzikaal theater. De ‘Literaire Boyband’, in juni nog door het Parool als niet te missen act op Lowlands getipt, sluit het festival af. Maar het beste kan je zelf het blokkenschema checken.

Het Wintertuin Festival is van 27 tot 30 november op locaties verspreid door Nijmegen, met zaterdag de grote afsluiting in Doornroosje. Kijk voor meer informatie en ticketprijzen hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!