Zevenheuvelenloop

11 nov 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout de Zevenheuvelenloop.

Er zijn in Nijmegen en omstreken een aantal evenementen waar je als Nijmegenaar bij moet zijn geweest of aan mee moet hebben gedaan. Bekendste voorbeeld is toch wel de Vierdaagse. Maar ook de Zevenheuvelenloop is een niet te missen klassieker. Aankomende zondag is alweer de 36e editie.

Deelnemen aan deze editie niet meer mogelijk, maar de Zevenheuvelenloop is net zo leuk om als toeschouwer bij te zijn. Het parcours gaat namelijk – de naam verraadt het al -, over de Zevenheuvelenweg. Dit is, wat mij als Nijmegenaar betreft, een van de mooiste stukjes in de omgeving van Nijmegen, een unieke heuvelachtige plek in het over het algemeen vrij platte Nederland. Door hier te kijken naar de Zevenheuvelenloop combineer je dus zowel natuur met een spannende hardloopwedstrijd.

Het vijftien kilometer lange parcours van de Zevenheuvelenloop is met de 36e editie dus al lang een begrip in Nijmegen, maar ook ver daarbuiten. Zo werd in 2009 het wereldrecord voor vrouwen op deze afstand hier verbroken en in 2018 ook dat van de mannen. Olympisch kampioenen en wereldrecordhouders stonden wel eens aan de start, dus er is zeker genoeg spektakel.

Voor degenen die liever op zaterdagavond in het centrum van Nijmegen te vinden zijn, is een kijkje nemen bij de Zevenheuvelennacht de moeite waard. Op zaterdagavond leggen hardlopers daar een parcours van zeven kilometer af. Bij de start en finish op de Groesbeekseweg is een lichtshow en ook op de Louisiaweg wordt een, zoals de organisatie het omschrijft, ‘sprookjesachtige passage’ gemaakt. Genoeg reden om langs de kant te gaan staan, dus. En wie weet ben je volgend jaar ook zelf aan de start te vinden.

De Zevenheuvelennacht is op 16 november vanaf 19.00 uur, start is aan de Groesbeekseweg, ter hoogte van de Sumatrastraat. De Zevenheuvelenloop is op 17 november vanaf 13.00 uur, ook met als start de Groesbeekseweg, ter hoogte van de Sumatrastraat. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!