Erasmusgebouw

31 jan 2020

PH neutraal PH-neutraal is medewerker van de letterenfaculteit Bekijk alle berichten van PH neutraal

Nou zeg. De inkt van mijn kleurplaat was nog niet droog (want natuurlijk heb ik mijn column ingediend in de hoop met de Vox-redactie een flinke eet- maar vooral drinkbon soldaat te kunnen maken) of er werd bekend gemaakt dat we hoogstwaarschijnlijk het pand definitief gaan verlaten. Nu zal ik daar niet bepaald rouwig om zijn. Het Erasmusgebouw had natuurlijk nooit gebouwd mogen worden, en als het al gebouwd mocht worden, dan had het natuurlijk al lang neergehaald moeten zijn en als het dan niet neergehaald werd, dan had het natuurlijk flink gerenoveerd moeten worden. Maar het staat er nog steeds – ongerenoveerd.

Nu is dat wel een beetje een semantische discussie, of het Erasmusgebouw inderdaad niet gerenoveerd is. Sinds ik zo’n dikke twintig jaar geleden het pand betrok, is er wel degelijk hier en daar wat aan gedaan. Er is een airco aangelegd (die de naam airco niet mocht dragen want er werd eigenlijk geen frisse lucht aangezogen, heb ik begrepen), de ramen hebben een klein bovenlichtje gekregen waardoor er tóch wat lucht naar binnen kan en de massief houten deur van mijn kamer kreeg zowaar een raampje in het midden. Maar vooral stond een groot deel van het gebouw de afgelopen twee jaar volledig in de steigers en op non-actief. Nieuwe liften moesten erin – ruim een jaar ellende om van beneden naar boven te komen en vice-versa – en er kwam een (toegegeven) fraaie entree; aansluitend aan de lift-ellende dus nóg maandenlang gedoe.

Idioot natuurlijk dat dat niet tegelijkertijd werd gedaan zodat de bewoners er zo min mogelijk last van hadden – maar idioter nog nu het zeer waarschijnlijk is dat het ook nog voor de kat haar/zijn viool is geweest. Althans voor ons. Want wij gaan blijkbaar de vruchten van die jarenlange bouwput niet plukken, maar dat gaan de hotelgasten doen die een nachtje twintigste verdieping boeken. Gelukkig missen we daarmee ook de aangekondigde échte renovatie, al zou het me niks verbazen als we daar nog wel een tikkie van mee krijgen. Al met al een fraai staaltje vooruitdenken – laat dat maar aan deze universiteit over…

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!