Politie doet tweede inval bij klooster introductiefestival

08-12-2020

De Duitse politie heeft gisterochtend wederom een inval gedaan bij de Orde der Transformanten in het Graefenthal Klooster. Dat meldt De Gelderlander. Daarbij zijn computers en digitale gegevens in beslag genomen. De politie hoopt opheldering te krijgen over de hiërarchische structuur binnen de orde. Ze wil zo te weten komen of de orde richtlijnen heeft voor wanneer leden de interne regels overtreden.

De politie viel eind oktober ook al het klooster in Goch binnen. Daarbij werd een 25-jarige vrouw bevrijd die tegen haar wil vast werd gehouden. De 58-jarige voorganger Robert B. werd bij die actie opgepakt. Hij wordt verdacht van meerdere gevallen van kindermisbruik, twee verkrachtingen, vrijheidsberoving en het toebrengen van lichamelijk letsel bij een ander lid.

Het introductiefestival van de Radboud Universiteit vond in 2018 en 2019 plaats op het evenemententerrein van het klooster. Een woordvoerder van de universiteit gaf eerder al aan dat er voor alsnog geen afspraken zijn over een eventueel introductiefestival in 2021.

 

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!