Universiteit gaat ‘brede dialoog’ voeren over racisme en discriminatie op de campus

09-07-2020

Het Linnaeusgebouw. Foto: RU

De Radboud Universiteit gaat ‘een brede dialoog’ voeren over racisme, diversiteit en discriminatie op de campus, kondigt ze vandaag aan. Een nieuwe ‘programmamanager inclusie’ gaat hiermee vanaf september aan de slag. Ook komt er een apart racisme- en discriminatiemeldpunt. De universiteit hoopt zo concrete handen en voeten te geven aan het diversiteitsbeleid op de campus.

De universiteit wil hiermee hiermee inhaken op de huidige maatschappelijke antiracisme-discussies, zowel wereldwijd als ook op de Nijmeegse campus. Zo werd via opiniestukken op Voxweb onder andere opgeroepen om het Linnaeusgebouw te hernoemen vanwege het vermeend racistische karakter van het taxonomisch onderzoek van de naamgever. De naamgeving van gebouwen zal in het nieuwe diversiteitsbeleid expliciet aan bod komen, schrijft de universiteit. Onze geschiedenis kunnen we niet uitwissen, benadrukt het vandaag uitgebrachte nieuwsbericht wel.

‘Hier hebben we als universiteit een opdracht’, zei collegevoorzitter Daniël Wigboldus in juni al in een column naar aanleiding van de wereldwijde antiracismeprotesten. ‘De Radboud Universiteit wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.’

 

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!