Auto schept fietser op Kapittelweg

10 dec 2019

Bij een aanrijding aan de rand van de campus is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt. De fietser werd op de kruising van de Kapittelweg met de Philips van Leydenlaan geschept door een personenauto.

De aanrijding vond plaats rond vier uur. Passerende studenten verleenden eerste hulp tot aankomst van de hulpdiensten. Ambulancepersoneel heeft zich daarna over de man ontfermd. Het slachtoffer, dat volgens de politie een hoofdwond opliep, is met spoed afgevoerd naar het nabijgelegen Radboudumc. De ernst van zijn letsel is onbekend.

Na het ongeval werd de Kapittelweg gedeeltelijk afgesloten. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Op de plaats van het ongeval hebben automobilisten voorrang.

2 reacties

 1. H Verschueren schreef op 12 december 2019 om 10:58

  Twee weken geleden bijna geschept, door een lijnbus op rotonde Heyendaalseweg /Erasmuslaan .een bus die ondanks mijn richting aangeving en voorrang, geen voorrang gaf , de blinde hoek niet bekeek en rechts afdraaide.Hard remmen en fiets tegen de bus duwen was mijn redding.
  Reactie “Breng”lauw, de gemeente ambtenaar….als er meer ” klachten” zijn ….gaan we het bekijken en nemen we maatregelen.!
  Hoeveel “klachten” nodig?

  • Fietser en automobilist schreef op 12 december 2019 om 14:16

   Dit lijkt me toch echt een andere situatie dan het ongeluk genoemd in het artikel. Laatsgenoemde lijkt me weer een fietser die dacht snel voor een auto langs te schieten (zoals op dat punt wel vaker gebeurt) op een plaats waar auto’s voorrang hebben.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!