Botenhuis Phocas weer iets dichterbij

16 feb 2017

Het gaat stapvoets, maar het nieuwe botenhuis van Phocas is weer wat dichterbij gekomen. Maandag tekenen de gemeente Nijmegen en de betrokken partijen een voorovereenkomst om van het Bastion in de nevengeul het nieuwe Nijmeegse watersportcentrum te maken.

Het Bastion is al een tijdje af en staat onder de Waalbrug op het eiland Veur-Lent te wachten op zijn eerste bewoners. Het is al jaren de bedoeling dat dit gebouw het nieuwe Watersportcentrum van Nijmegen wordt – met onder andere plek voor roeivereniging Phocas en zeilvereniging De Loefbijter. Maar definitief is dat nog niet. Dat moment komt na maandag weer een stapje dichterbij, als de gemeente samen met de toekomstige bewoners een voorovereenkomst tekent.

‘Het is een mooi moment in de geschiedenis van Phocas’

‘Het gaat hier om meer dan een intentieverklaring’, legt Rob Cuppen, secretaris van de Stichting Watersport Nijmegen, uit. ‘Nu kunnen er met onder meer een architect concrete plannen gemaakt worden die de gemeente financieel helemaal kan laten doorrekenen. Ook dingen als vergunningen gaan nu spelen.’ Als het goed is, ligt er over een half jaar een plan waar de gemeenteraad zich definitief over kan buigen.

De betrokken partijen kunnen alleen onder bepaalde voorwaarden nog onder de plannen uit. ‘Bijvoorbeeld als de exploitatiekosten zo hoog worden dat de leden van een vereniging dat niet op kunnen brengen’, zegt Cuppen.

Goed gevoel
Jelle Zwart, voorzitter van Phocas, is in zijn nopjes met het nieuws. ‘We kijken hier al jaren – zo niet tientallen jaren – naar uit. De ondertekening is een mooi moment in de geschiedenis van Phocas.’ Over de verdere afwikkeling  van de procedure maakt Zwart zich weinig zorgen. ‘Ik heb het idee dat iedereen er achter staat en heb het gevoel dat het goed gaat komen.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!