Bronzen Penning voor portier van het Erasmusgebouw

03 okt 2019

Henk Link, de portier van het Erasmusgebouw, neemt op de Dies Natalis van de universiteit een bronzen Universiteitspenning in ontvangst. En dat tot zijn eigen verrassing. ‘Ik dacht, waar hangen de camera’s?’

Portier Henk Link is al achttien jaar in dienst bij de Radboud Universiteit, nadat hij eerder voor verhuisbedrijf Beck werkte. Onder de docenten en studenten van het Erasmusgebouw is hij een bekend aanspreekpunt voor alles wat ze nodig hebben.

‘Het maakt mij niet uit wie me om hulp vraagt, ik sta altijd klaar’, zegt Link op zijn vaste werkplek, de balie op de tweede verdieping van het Erasmusgebouw. Toen hij dreigde overgeplaatst te worden naar een andere dienst, startten enkele medewerkers van de Letterenfaculteit de petitie ‘Henk moet blijven‘. 285 mensen ondertekenden de petitie en Henk kon blijven.

Zelf blijft Link bescheiden bij de onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan bijzondere medewerkers van de universiteit. ‘Ik doe gewoon mijn werk’, zegt hij. ‘Heel veel andere medewerkers verdienen dit ook.’ Toch was het voor hem een mooi moment toen hij op zijn vakantie in Griekenland het heugelijke nieuws over de telefoon vernam. ‘Ik dacht, waar hangen de camera’s? Waar is Frans Bauer?’ Wie hem heeft voorgedragen weet hij niet, maar hij vermoedt dat het een van de initiatiefnemers van de petitie was.

EHBO-cursus

Hoewel Link nog steeds op zijn vaste post in het Erasmusgebouw zit, zijn zijn werkzaamheden wel veranderd. Voorheen was hij de sleutelbewaarder van de onderwijslokalen in het gebouw. Dat is nu niet meer het geval: alle lokalen zijn beschikbaar voor studenten en docenten, zonder dat zij hiervoor eerst bij de portier langs moeten. Hij focust zich hierdoor meer op calamiteiten, van kleine brandjes tot studenten die flauwvallen.

Over anderhalf jaar is Henk van plan om te stoppen met zijn huidige werk. Toch wil hij nog niet weg bij de Radboud Universiteit, omdat hij naar eigen zeggen zo geniet van de gezelligheid. Hij doet nu een EHBO-cursus, zodat hij eventueel een parttime positie kan krijgen als EHBO-coördinator. Tijdens de academische zitting op de Dies Natalis van de universiteit neemt Link de bronzen penning in ontvangst.

16 reacties

 1. Frans Peperzak schreef op 3 oktober 2019 om 11:50

  Beste Henk,
  Van harte gefeliciteerd. Zeker verdiend. Ik kom je persoonlijk feliciteren bij de DIES viering

 2. GH Cirkel schreef op 3 oktober 2019 om 12:31

 3. Joan Merx – Marikenloop schreef op 3 oktober 2019 om 12:42

  Gefeliciteerd Henk. Jarenlang hebben we samengewerkt tijdens de Marikenloop en dat ging altijd op een prettige en vriendelijke manier. Dank daarvoor!

 4. Paul Thiecke schreef op 3 oktober 2019 om 15:14

 5. Wil Rubrech schreef op 3 oktober 2019 om 16:12

 6. Carl Sterkens schreef op 3 oktober 2019 om 16:49

  Beste Henk: van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding. Een welverdiende waardering voor grote inzet.

 7. Coen van Galen schreef op 3 oktober 2019 om 17:52

 8. Hans v/d Heuvel schreef op 3 oktober 2019 om 20:09

  Gefeliciteerd Henk
  ik hoorde het gister pas ik ben ook net terug van vakantie,kom binnenkort nog even langs.
  Je (neefje) Hans

 9. Raymond van Schaaik schreef op 4 oktober 2019 om 00:53

  Zeer terecht en welverdiend! Heb in het verleden veel plezier gehad van zijn prima ondersteuning in het Bestuursgebouw. Gefeliciteerd, Henk!

 10. Kees Veelenturf schreef op 4 oktober 2019 om 09:43

  Deze onderscheiding is slechts ‘een druppel op de gloeiende plaat’, want hij is ontegenzeggelijk zeer verdiend. Van harte gefeliciteerd, Henk!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!