Campuswoningen SSH& gaan in de verhuur: eerste dertig studio’s vandaag online

06 mrt 2024

De bouw van de 149 tijdelijke woningen van studentenhuisvester SSH& gaat hard. Vandaag gaan de eerste woningen in de verhuur, exclusief voor Radboudstudenten. Ook heeft het complex een naam gekregen: Nemea.

Een zelfstandige studio midden op de universiteitscampus. Voor een kleine 149 Radboudstudenten wordt het binnenkort werkelijkheid. Vanaf vandaag zet SSH& de zelfstandige studio’s van het nieuwe complex achter het Huygensgebouw in de verhuur. De komende weken komen er op woensdag steeds zo’n dertig kamers online. Dat staat in een bericht van de studentenhuisvester.

Prefab appartementen

Het complex, bestaande uit twee gebouwen van vijf verdiepingen, telt ongeveer vijftien woningen per verdieping. Het gaat om tijdelijke bouw: de prefab appartementen zijn de laatste weken kant-en-klaar aangeleverd. De bedoeling is dat ze er vijftien jaar staan, waarna ze uit elkaar worden gehaald en elders heropgebouwd.

De studio’s hebben een eigen keuken en badkamer en zijn ongeveer 22 vierkante meter groot. Ook zijn er gezamenlijke voorzieningen, zoals een wasruimte, een ontmoetingsruimte en een fietsenstalling. Naar verwachting nemen de eerste studenten in mei hun intrek.

Foto: Diede van der Vleuten

Niet iedereen komt in aanmerking voor de tijdelijke woningen: ze zijn namelijk exclusief voor Radboudstudenten. Daarvoor is gekozen omdat de woningen gebouwd zijn op terrein van de universiteit. Ook moeten studenten minimaal 20 jaar oud zijn als hun huurcontract ingaat, in verband met de tijdelijke huurkorting. Voor de eerste zestig woningen krijgen mensen met reisurgentie voorrang, daarna komt dat te vervallen.

Grieks sporttoernooi

Het complex heeft sinds enkele weken ook een naam gekregen: Nemea. De naam is een knipoog naar Nijmegen én naar het Toernooiveld, de straat waaraan het complex ligt. In de Oudheid werd in de Griekse stad Nemea een groot sporttoernooi georganiseerd. En Nemea klinkt als Nimma, bijnaam van Nijmegen. De naam werd bedacht door student Yoshi Molendijk en is verkozen uit zo’n zevenhonderd inzendingen die de SSH& binnenkreeg.

Nemea is, na Sterrenbosch en Nestor, de derde woonlocatie van SSH& op de Nijmeegse campus. Recent ging ook een andere locatie van de SSH& in de verhuur. Eind februari konden vriendengroepen zich inschrijven voor URBAN, het nieuwe complex op industrieterrein De Winkelsteeg. Afgelopen week kwamen ook de studio’s voor individuele studenten daar beschikbaar.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!