De Refter is nu helemaal leeg, zelfs de vloer is weg

01 aug 2018

Universiteitsrestaurant De Refter leek nog nooit zo groot: alle meubels zijn opgeborgen, de keuken is ontmanteld en de vloer wordt afgeschraapt. Tijdens de zomermaanden is een verbouwing gaande die de Refter moet klaarstomen voor het nieuwe collegejaar. Uiteindelijk komen er food courts.

Overal op de campus kun je dezer dagen een speld horen vallen, behalve in de Thomas van Aquinostraat en in de Refter. Al sinds 9 juli is het studentenrestaurant gesloten. Aan de ingang staat een grote container, werkmannen lopen af en aan. De rode en witte stoelen staan tijdelijk in lange rijen in de loopbrug tussen de Refter en de UB. Stukken van het gebouw zijn met rood-wit lint afgesloten. Pas nu het leeg is, valt op hoe groot het restaurant eigenlijk is.

‘De werken liggen op schema’, zegt Rens Janssen van het facilitair bedrijf. ‘We hebben alle meubels weggehaald en opgeborgen, de keuken en de Happy Saladsbar zijn ontmanteld. Ook werden de systeemplafonds uitgebroken en hebben we de bodem geschraapt: die moet helemaal waterpas liggen voor de nieuwe vloer.’

Mediterraanse keuken

Tijdens de introductie is de Refter nog gesloten, de nieuwe studenten kunnen onder andere terecht in Het Gerecht in het Grotiusgebouw. Op 3 september opent de Refter opnieuw, maar nog niet op volle kracht. Janssen: ‘Op de eerste etage en in het middengedeelte zullen mensen kunnen eten, al weten we nog niet precies hoeveel. Tegen dan moeten er opnieuw tijdelijke keukenvoorzieningen zijn.’

In januari 2019 moeten de verbouwingen helemaal klaar zijn. Vanaf dan kun je je eten gaan halen in een van de food courts. ‘Die zullen verbonden zijn met verschillende thema’s zoals grill of de Aziatische of Mediterraanse keuken. Ook de saladebar zal natuurlijk blijven bestaan’, zegt Janssen. Daarnaast komen er twee nieuwe entrees aan de west- en zuidkant van het gebouw. Het nieuw aan te leggen terras aan de zuidzijde zal een uitzicht bieden op het park en de tuin van het Berchmanianum.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands