De terrassen op de campus zijn weer open

09 jun 2021

Studenten die een biertje van de tap of een glaasje fris willen drinken kunnen dat sinds deze week weer op de campus doen. Sportcafé The Yard opende maandag al haar deuren. Het Cultuurcafé deed zojuist hetzelfde.

Beide cafés zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur geopend. ‘We hebben bewust voor die uren gekozen omdat we steeds meer merkten dat er onder studenten en medewerkers vraag was naar een borrel als afsluiting van de dag’, vertelt Rens Janssen, hoofd Food & Beverage van de Radboud Universiteit.

Toen begin mei de terrassen open mochten bleven beide cafés nog dicht, om te voorkomen dat het terras een ‘wervende functie’ zou hebben. Het was belangrijk om te zorgen dat studenten niet zomaar naar de campus zouden komen. Verdere versoepelingen hebben ervoor gezorgd dat ze alsnog open gaan, laat Janssen weten. ‘We hebben natuurlijk goed nagedacht over wat kan. Maar omdat er vanuit de overheid steeds meer versoepeld wordt en de vraag dus stijgt, willen we dat voorzichtig gaan faciliteren.’

Daarbij gelden alle maatregelen die elders ook van kracht zijn. Reserveren is verplicht en er is een maximum aantal personen per tafel toegestaan. Ook zijn er zowel binnen als buiten slechts vijftig bezoekers welkom. ‘Reserveren kan in principe aan de deur’, aldus Janssen. ‘Maar als je met een grotere groep wil gaan zitten, dan is vooraf reserveren verplicht.’

De twee cafés zijn nog tot ongeveer half juli geopend, daarna veranderen de openingstijden weer in verband met de zomervakantie.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!