Doe mee aan het Vox-onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag

29 jun 2022

Hoe denken studenten aan de Radboud Universiteit over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Welke ervaringen hebben ze daarmee? En wat verwachten ze van de universiteit op dit gebied? Vox doet onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag onder studenten. Daarbij hebben we jouw hulp nodig.

Tim Hofman vroeg er vorige maand nog aandacht voor tijdens zijn optreden op Radboud Rocks: seksueel grensoverschrijdend gedrag. Studenten zouden zich veilig moeten voelen op (en buiten) de campus, niemand mag slachtoffer worden van bestaande machtsverhoudingen.

Vox is benieuwd in hoeverre Nijmeegse studenten te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag. Ben je wel eens aangesproken of behandeld op een manier die niet goed voelde? Wat maakte je precies mee? Heb je iemand wel eens geconfronteerd met iets waar je getuige van was of zelf niet prettig vond? Wanneer vind jij gedrag grensoverschrijdend?

Om meer zicht te krijgen op de Nijmeegse situatie, heeft Vox een enquête in het leven geroepen. De link naar de vragenlijst vind je hier. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Je antwoorden worden anoniem en vertrouwelijk behandeld. De resultaten van deze enquête worden gebruikt voor journalistieke producties van Vox en zijn niet herleidbaar naar individuele gevallen. Dus voel je vrij om alles volledig naar waarheid in te vullen. Je kunt ervoor kiezen om aan het eind je mailadres of telefoonnummer achter te laten, zodat we je eventueel kunnen benaderen met vervolgvragen.

Mocht je tijdens het invullen negatieve gedachtes of gevoelens krijgen, voel je dan vrij om te stoppen. Het kan goed zijn om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon hierover. Het Centrum voor Seksueel Geweld biedt hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Je kunt gratis en anoniem chatten of bellen met 0800-0188.

Je kunt Kathelijne, de redacteur die onderzoek doet naar seksueel grensoverschrijdend gedrag op de universiteit, ook rechtstreeks benaderen op kathelijne.tijms@ru.nl. Dit kan ook als je vragen hebt of hulp wilt naar aanleiding van deze vragenlijst.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!