Een meidenvoorstelling in herendispuut De Gong

08-02-2018 ,

Twintig studentenkamers werden gisteren omgetoverd tot cultuurpodium. Ook dispuuthuis Het Melkhuis opende zijn deuren voor Stukafest. Daar boden de mannen van 'corpsdispuut' De Gong niet één maar twee kamers met muziek en theater.

‘Jullie blijven wel eten toch?’ vraagt David Oldenhof (24, geschiedenis) terwijl hij kratjes bier versjouwt. De mannelijke studenten van Carolus Magnus-dispuut De Gong maken hun kamers klaar voor hun eerste keer Stukafest. Op de begane grond wordt de wand tussen twee slaapkamers weggeschoven en sjouwen de mannen alle meubels weg, zodat er een grote zaal ontstaat. Dat moet ook wel: voor de tweede ronde zijn er 41 kaartjes verkocht voor This is Y, een muzikale theatervoorstelling over de millennial die naar liefde zoekt.

Tegelijkertijd wordt de kelder leeggehaald. Daar zal Daphne Gekes die avond in spelen. Normaal is het de ‘huiskamer’ van het dispuut. Vanavond wordt die gevuld met cultuurliefhebbers die misschien wel nooit in een dispuuthuis zijn geweest, maar dat geeft niet. Iedereen wordt met even open armen ontvangen. Praeses Abdel Abdul Aziz (23, bestuurskunde) beschrijft trots: ‘Wij zijn een literair dispuut. We organiseren zelf ook debatten en gaan samen naar culturele evenementen. Als je die passie hebt, moet je dat ook naar buiten toe uitdragen. Anders blijven we een gesloten groep jongens die alleen maar om zijn eigen grapjes lacht.’

Kasten vallen bijna uit elkaar, af en toe komt er iemand binnenlopen met een nieuwe tas vol bier, hamburgers en wijn. Als de drie meiden van This is Y binnenkomen, kijken ze hun ogen uit. ‘We hebben echt zo’n meidenvoorstelling over daten en nou komen we in zo’n mannenhuis terecht’, grappen ze. Niet dat ze het erg lijken te vinden. Die avond zingen ze vol humor over swipen, daten en mislukken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands