Cultuurzaal C vanavond officieus gedoopt

10-01-2018

Met de filmvertoning van Interstellar stroomt cultuurzaal 'C' vanavond voor het eerst vol. De nieuwe zaal, in het eveneens nieuwe Elinor Ostromgebouw, is het eindresultaat van een jarenlange wens voor een cultuurcentrum op de campus. De officiële opening is op 8 februari.

Aan Cultuur op de Campus vanavond de eer om ‘C’ (spreek uit: see) te dopen tijdens hun filmavond. Naast Cultuur op de Campus, zullen Radboud Reflects en culturele studentenorganisaties regelmatig terugkerende huurders zijn. C heeft plek voor 174 bezoekers, en omvat daarnaast een overdekt buitenpodium met tribune.

Met de opening van het Elinor Ostromgebouw aan de Heyendaalseweg – het nieuwe huis van de managementfaculteit, is nu ook C in gebruik. Naast de cultuurzaal is een koffiebar, die ook open gaat op avonden dat C in gebruik is.

De discussie over een cultuurcentrum op de campus gaat jaren terug. C is daarvan het eindresultaat. Studenten lagen regelmatig met het college van bestuur overhoop over de vraag of er nu wel of geen ‘volwaardig’ cultuurcentrum zou komen. De aanvankelijke plannen van het cultuurcentrum werden flink versoberd, omdat de kosten te hoog uitvielen.

Foto’s: Marjolein van Diejen

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands