Even uit de festivalbubbel met woordkunstenaar Lev Avitan

02 jul 2018

Lev Avitan, campusdichter, maar bovenal woordkunstenaar met een boodschap, pakte zondagmiddag het podium bij Down the Rabbit Hole. Hij sprak er over racisme, ongelijkheid en onrechtvaardigheid en trok mensen even uit hun festivalbubbel. 'Dat is óók de wereld waarin we leven.'

Terwijl de gitaren achter de Engelse singer-songwriter Fink al beginnen te klinken op het grote veld van Down the Rabbit Hole, wil  Lev Avitan snel nog snel iets kwijt. We zijn hier dan wel op een festival, drinken onze biertjes en luisteren naar geweldige muziek, maar het is vandaag ook Keti Koti, de Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. Dat we daar óók even bij stilstaan.

Boodschap

De campusdichter van de Radboud Universiteit, 21 jaar oud, filosofiestudent, is een man met een boodschap. Soms over leuke dingen, soms over dingen waar hij zich kwaad over maakt. Zoals racisme, ongelijkheid en onrechtvaardigheid.

Down the Rabbit Hole is voor hem een podium waar hij die boodschap kwijt kan. Samen met zijn compagnons van het woordkunstgezelschap Mensen Zeggen Dingen treedt hij op bij de Speakers Corner: een plek waar iedereen die vindt dat hij gehoord moet worden, zijn zegje kan doen. Als er even niemand op de spreekwoordelijke zeepkist gaat staan, pakt Lev of iemand anders het podium. Ze moeten de stille momenten opvullen.

Die blijken er op zondagmiddag nauwelijks te zijn. Van MeToo-ontboezemingen tot verhalen over homoseksuele pinguïns – de verhalen die voorbijkomen zijn divers. De tijd voor Lev Avitan is daarom kort. Maar de minuten die hij heeft, gebruikt hij. Waarna zijn publiek jubelt, terwijl Fink zijn eerste nummer inzet.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!