Hotspots in Nijmegen (2): de beste uitgaansplekken

21 aug 2017 ,

Na de introductie kent elke eerstejaars Café de Fuik, Tweekeerbellen en El Sombrero. Maar Nijmegen heeft meer te bieden. Daarom: waar moet je als student zeker een keer heen? Vandaag deel 2: de beste spots om tot de late uurtjes te feesten.

#1 Billabong: De Molenstraat kent voor studenten na de intro geen geheimen meer. Maar net om het hoekje, in de Van Welderenstraat, schreeuwt danscafé Billabong ook om jullie aandacht. De grote kroeg biedt genoeg ruimte om te dansen, een photobooth en een dj die verzoekjes niet schuwt.

#2 Brebl: Niets beter dan helemaal losgaan in een oud magazijn, toch? Brebl is een bijzondere locatie waar de meest uiteenlopende feestjes worden georganiseerd. Mocht je genoeg drank in je mik hebben, kun je even uitrusten op het ‘terras(je)’ met uitzicht op de Waal. Daarna weer snel naar binnen voor die ene vette dj die niemand kent.

#3 De Onderbroek Havanna aan de Waal is een progressieve stad, dat weet iedereen. Topje van de ijsberg is anarchistenbolwerk De Onderbroek. Entree? Moet jij weten. Bier? Gewoon in fles. In de kelder van De Grote Broek – het bekendste kraakpand van Nijmegen – kun je terecht voor je portie links Nijmegen.

#4 Doornroosje: Een van de beste poppodia van Nederland bevindt zich gewoon in ons aller Nijmegen. Het nieuwe Doornroosje staat bekend om zijn geweldige akoestiek en knalharde feestjes. Of het nu rock, techno, hiphop of klassiek is, deze poptempel staat garant voor een spetterende show. Vergeet ook niet Merleyn – het kleinere broertje – te checken!

#5 Vasim: Drift: hét dance-/technofeest van Nijmegen. Wat zeggen we? Van Nederland! Hiervoor moet je naar de Vasim. In en om de voormalig kunstzijdespinnerij NYMA komen de beste alternatieve dj’s om jou helemaal uit je plaat te laten gaan. Kijken of je dan nog stil blijft staan.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!