Ingang Erasmusgebouw vanaf volgende week op de schop

24 mei 2019

Vanaf volgende week is het Erasmusgebouw niet meer via de gebruikelijke hoofdingang bereikbaar. De ingang gaat op de schop. De verbouwing moet in november klaar zijn.

Het hoogste gebouw van Nijmegen krijgt een nieuwe smoel. De pui aan de voorzijde wordt vernieuwd en de naamgever van het gebouw, Desiderius Erasmus, krijgt een prominente beeltenis. In alles moet de nieuwe ingang uitstralen dat de bezoeker het domein van de geesteswetenschappen betreedt. De hal van het Erasmusgebouw heeft de afgelopen maanden al een grote verandering ondergaan, met onder meer de opening van het nieuwe kantoor van Radboud in’to Languages.

De voorbereidingen voor de nieuwste verbouwing zijn al weken in volle gang, maar bezoekers kunnen tot deze week nog wel gebruik maken van de hoofdingang. Daar komt vanaf volgende week verandering in.

Een impressie van de nieuwe situatie. © architectenburo Inbo

Wie dan het Erasmusgebouw wil betreden moet dat via de Refter doen, of via de fietsenkelder of de loopbrug vanaf het Elinor Ostromgebouw. De liften en het trappenhuis die naar de hoogbouw leiden blijven bereikbaar, net als In’to Languages en drukwerkservice Post & Print.

Berchmanianum

De verbouwing van het Erasmusgebouw is onderdeel van een groter plan om het ‘centrum’ van de campus aantrekkelijker te maken. De hal krijgt een extra entree aan de kant van het Berchmanianum, waardoor het nieuwe academiegebouw logischer betrokken wordt bij de campus.

Volgens het Universitair Vastgoed Bedrijf vinden de werkzaamheden die de meeste overlast veroorzaken plaats in de zomermaanden, als er minder studenten en medewerkers op de campus zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!